Duitse Goulash

  • Gemaakt door
    Erich
  • Geplaatst op
    23-11-12
  • Categorie
Score:
Portie:
4
Voorbereiding:
20 minuten
Bereidingtijd:
60 minuten
Totale tijd:
1 uur 20 minuten
Oorsprong
Naar grootvaders recept.
Ingrediënten

- 20 gr. boter
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 aardappels
- 1 kilo rundvlees
- 70 gr tomatenpuree (blik)
- 400 gr gepelde tomaten (blik)
- 2 paprika's (rood, groen)
- 125 gr. crème fraîche
- 1 rode peper
- 1/4 liter rode wijn
- 2 stokbroden
- zout
- peper

Kruidenmengsel
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl paprika
- 1 mespunt Cayenne peper




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Snij de ui in grove stukken.

2. Snij de knoflook in grove stukken.

3. Snij het rundvlees in grove stukken.

4. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.

5. Voeg de rundvlees toe en braad deze half gaar.

6. Voeg de gepelde tomaten en de tomaten puree toe.

7. Voeg de rode wijn toe.

8. Breng het geheel aan de kook en voeg het kruidenmengsel toe.

9. Voeg zout en peper naar smaak toe.

10. Laat het geheel 30 minuten koken met een deksel op de pan.

11. Snij de aardappels in blokjes.

12. Voeg de aardappels toe en kook 20 minuten verder.

13. Snij de paprika in blokjes.

14. Voeg de rode peper toe (heel).

15. Voeg de paprika toe en kook 10 minuten verder.

16. Verwijder de rode peper

17. Voeg de creme fraiche toe en serveer het gerecht met wat stokbrood erbij.

Tip: Het stokbrood kan ook vervangen worden door 500gr pasta.

0 Reacties