Duitse appeltaart

  • Gemaakt door
    Doris
  • Geplaatst op
    16-11-12
  • Categorie
    Taart
Score:
Portie:
10
Voorbereiding:
60 minuten
Bereidingtijd:
40 minuten
Totale tijd:
1 uur 40 minuten
Oorsprong
In Duitsland wordt dit een Gedeckelter Apfelkuchen genoemd vanwege de mooi bruine ' deksel ' op de taart.
Ingrediënten

Deeg
- 300gr meel
- 100gr suiker
- 200gr boter
- 1 pakje vanillesuiker
- 17ml vanillearoma (half flesje)
- 10 gr bakpoeder
- 1 ei

Inhoud
- 1 kilo appels
- 50gr. suiker
- Mespunt Kaneel
- 3 Eetlepels rozijnen
- 2 Eetlepels water
- 2 Eetlepels Amaretto (of Rum, Cognac)

Afwerking
- Eiwit van 1 ei
- 20gr. Kaneelsuiker




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.

3. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom.

4. Kneed het deeg en rol het uit met een deegroller (+/- 5 milimeter dik).

5. Bewaar een 1/8 van het deeg voor de deksel.

6. Vet een bakvorm in (Doorsnede 30 centimeter).

7. Plaats het deeg in de bakvorm.  Maak de zijkanten ca. vijf centimeter hoog.

8. Prik in de bodem gaatjes met een vork.

9. Zet de bakvorm 1 minuut in de oven.

10. Plaats een pan met de stukjes appel op het vuur.

11. Voeg de overige ingrediënten toe genoemd bij inhoud.

12. Verhit en roer het geheel totdat het water en de suiker een dikke saus vormen.

13. Verdeel het appelmengsel in de bakvorm.

14. Snij het overige deeg in reepjes van 1 centimeter breed en leg dit als een rooster op het mengsel.

15. Verdeel het eiwit over de deksel.

16. Strooi de kaneelsuiker over het eiwit.

17. Plaats de vorm 30-40 minuten in de oven tot de taart een mooie bruine kleur heeft.

18. Even laten afkoelen en serveren.

 

0 Reacties