Braadappels

  • Gemaakt door
    Marianne
  • Geplaatst op
    21-1-13
  • Categorie
    Nagerecht
Score:
Portie:
2
Voorbereiding:
15 minuten
Bereidingtijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Oorsprong
Bratäpfel aus Bayern
Ingrediënten

- 2 grote zure appels
- 100gr marsepein
- 1 el rozijnen
- 1 tl Likeur (bij voorkeur Amaretto)




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Snij de bovenkant van de appel en gebruik deze later als deksel

3. Verwijder het klokhuis en de steel

4. Meng 100 gram marsepein, de rozijnen en een theelepel Likeur

5. Vul de appels met het mengsel

6. Plaats de appels in een ovenschaal

7. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven (tot de appels gaar zijn)

Tip: Gebruik Amaretto als likeur, dit werkt het best in combinatie met marsepein.

0 Reacties