Swabische kaas noodles

  • Gemaakt door
    Doris
  • Geplaatst op
    30-11-12
  • Categorie
Score:
Portie:
4
Voorbereiding:
30 minuten
Bereidingtijd:
30 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Oorsprong
In de zuid Duitse provincie Schwaben komen deze Käse Spätzle regelmatig op de tafel.
Ingrediënten

Deeg
- 400 gr. meel
- 4 eieren
- 1tl zout
- 250 ml lauw water

Overig
- boter
- 1/2 el zout
- 2 liter water
- 300 gr kaas
- 1 lenteui

Materiaal
- Spätzlehobel

Mocht je deze niet in huis hebben kan je de volgende techniek gebruiken:
Leg een paar schepjes deeg op een snijplank.
Schraap met een mes kleine stukjes deeg af en laat deze in het water vallen.




Een lekkere wijn erbij?

Voor 10% korting op het gehele assortiment gebruik de actiecode: wijn1210
(t/m 31-12-2012)

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng het ei, meel, zout en water in een kom tot een vloeibaar deeg.

3. Vet een ovenschaal in met boter.

4. Laat het deeg 15 minuten rusten.

5. Zet een grote pan water op het vuur met een halve eetlepel zout.

6. Wacht tot het water kookt en plaats de Spätzlehobel boven de pan.

7. Schep 4 eetlepels in de Spätzlehobel en schuif heen en weer.

8. De druppels deeg vallen in het water. Wanneer deze bovendrijven haal ze dan uit het water met een lepel.

9. Gebruik de Spätzle (noodles) als eerste laag in de ovenschaal.

10. Gebruik een deel van de geraspte kaas voor de 2e laag.

11. Stapel verder tot alle kaas en deeg gebruikt is. Eindig met een laag Spätzle.

12. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.

13. Schep het gerecht op een bord en garneer met de lenteui.

Tip: lekker bij een frisse salade.

 

0 Reacties