Zurichse varkensreepjes

  • Gemaakt door
    Doris
  • Geplaatst op
    7-12-12
  • Categorie
Score:
Portie:
2
Voorbereiding:
15 minuten
Bereidingtijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Oorsprong
Züricher Geschnetzeltes
Ingrediënten

- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gr boter
- 600 gr varkenslapjes
- 250 gr champignons
- 125 ml rode wijn
- 75 gr créme fraîche
- peper en zout
- beetje bloem

Kruidenmix
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl rozemarijn
- 1 mespunt currypoeder




Een lekkere wijn erbij?

Voor 10% korting op het gehele assortiment gebruik de actiecode: wijn1210
(t/m 31-12-2012)

Instructies

1. Snij de varkenslapjes in repen

2. Snij de champignons in 4-en

3. Snipper de ui

4. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui

5. Voeg de varkensreepjes toe en bak deze licht op

6. Pers de knoflook en voeg deze toe

7. Als het vlees gaar is voeg de kruidenmix toe

8. Voeg de champignons toe

9. Breng op smaak met zout en peper

10. Voeg de rode wijn toe en kook deze 5 minuten mee

11. Voeg de créme fraîche toe

12. Bind de saus met een halve theelepel bloem

13. Laat het mengsel koken tot er een dikke stevige saus overblijft

14. Serveer het gerecht

Tip: Lekker om te combineren met rösti

 

0 Reacties