Zurichse varkensreepjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gr boter
- 600 gr varkenslapjes
- 250 gr champignons
- 125 ml rode wijn
- 75 gr créme fraîche
- peper en zout
- beetje bloem
Kruidenmix
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl rozemarijn
- 1 mespunt currypoeder
Een lekkere wijn erbij?
Voor 10% korting op het gehele assortiment gebruik de actiecode: wijn1210
(t/m 31-12-2012)
1. Snij de varkenslapjes in repen
2. Snij de champignons in 4-en
3. Snipper de ui
4. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui
5. Voeg de varkensreepjes toe en bak deze licht op
6. Pers de knoflook en voeg deze toe
7. Als het vlees gaar is voeg de kruidenmix toe
8. Voeg de champignons toe
9. Breng op smaak met zout en peper
10. Voeg de rode wijn toe en kook deze 5 minuten mee
11. Voeg de créme fraîche toe
12. Bind de saus met een halve theelepel bloem
13. Laat het mengsel koken tot er een dikke stevige saus overblijft
14. Serveer het gerecht
Tip: Lekker om te combineren met rösti
0 Reacties