Duitse groentesoep met Marksklösschen

  • Gemaakt door
    Rita
  • Geplaatst op
    8-2-13
  • Categorie
Score:
Portie:
4
Voorbereiding:
30 minuten
Bereidingtijd:
20 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Oorsprong
Marksklösschensuppe aus süd Deutschland
Ingrediënten

- 400gr paneermeel
- 200gr margarine
- 4 eieren
- 400gr soepgroenten
- 1el bouillonkruiden
- 2tl Vegeta (of anders een half blokje Maggi kruiden)
- 2 mespunten nootmuskaat
- 2tl gedroogde peterselie




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Smelt de margarine

2. Verwarm een liter water en meng de bouillonkruiden erdoor

3. Doe de paneermeel in een grote kom

4. Giet de afgekoelde vloeibare boter in de kom

5. Voeg de eieren en de Vegeta (of een half blokje maggi) toe

6. Voeg de peterselie en nootmuskaat toe

7. Giet 50ml van de bouillon bij het mengsel

8. Kneed het mengsel tot een deeg

9. Draai kleine balletjes van het deeg

10. Voeg 2 liter water toe aan de bouillon

11. Voeg de soepgroenten toe aan de bouillon

12. Breng het water aan de kook een voeg de ballen toe aan de soep

13. Laat het geheel 20 minuten koken totdat de ballen bovendrijven

14. Serveer de Duitse groentesoep als voorafje of maaltijdsoep Misschien ben je geïnteresseerd Zabaglione.

 

0 Reacties