Hartige taart

Score:
Portie:
4
Voorbereiding:
20 minuten
Bereidingtijd:
40 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Oorsprong
Via het buurland Frankrijk kwam deze taart (quiche lorraine) in de Duitse keuken terecht.
Ingrediënten

1. 10 bladen bladerdeeg uit de diepvries (1 pak)
2. 200 gr plakjes achterham
3. 400 gr geraspte kaas
4. 75 gr Italiaanse diepvrieskruiden (1 pak)
5. 5 eieren
6. 10 gr. boter
7. Peper
8. Zout
9. 2 mespunten paprikapoeder
10. 250 ml slagroom




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Vet een taartvorm (30 cm) in met boter.

2. Vul de bodem en rand van de taartvorm met de bladerdeeg bladen.

3. Snij de ham in kleine stukjes (1cm x 1cm).

4. Verdeel de helft van de ham over de bodem van de taart.

5. Klop 4 eiren in een kom tot 1 geheel.

6. Voeg de Italiaanse kruiden toe.

7. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.

8. Voeg de kaas toe in de kom.

9. Roer de slagroom door het mengsel.

10. Wanneer alles goed gemengd is, plaats dan de helft van het mengsel in de taartvorm.

11. Verdeel de rest van de ham over het mengsel.

12. Schenk de tweede helft van het mengsel in de taartvorm.

13. Plaats de taartvorm 40 minuten in de oven.

14. Wanneer de taart goudbruin is en het mengsel niet meer vloeibaar haal deze dan uit de oven.

15. Snij de taart in puntjes en serveer deze uit.

Tip: lekker in combinatie met een frisse salade of een serveer kleine puntjes als voorafje.

 

0 Reacties