Gevulde paprika Duitse stijl

  • Gemaakt door
    Hans
  • Geplaatst op
    25-1-13
  • Categorie
Score:
Portie:
4
Voorbereiding:
20 minuten
Bereidingtijd:
30 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Oorsprong
Leckere gefüllte Paprika aus Bonn
Ingrediënten

- 500gr rundergehakt
- 1 ei
- 75gr Italiaanse kruiden (diepvries)
- halve tl kerrie poeder
- peper en zout
- 4 grote paprika (kleur naar keus: geel, rood, oranje)
- 500gr tomatenblokjes (2 pakjes)
- 1 el tomatenpuree




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Meng de gehakt en de Italiaanse kruiden

2. Voeg het ei, kerriepoeder, zout en peper toe

3. Snij de bovenkant van de paprika

4. Maak de paprika van binnen schoon en verwijder de steel

5. Vul de paprika’s met het mengsel

6. Pak een pan waarin de paprika’s naast elkaar kunnen staan

7. Vul de pan met de tomatenblokjes en tomatenpuree

8. Plaats de gevulde paprika’s in de pan en schep een beetje van de saus over de paprika

9. Wacht tot de saus kookt, plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag

10. Laat het geheel 30 minuten koken en roer regelmatig de saus even om

Tip: Lekker in combinatie met rijst of pasta

0 Reacties