Gevulde paprika Duitse stijl
- 500gr rundergehakt
- 1 ei
- 75gr Italiaanse kruiden (diepvries)
- halve tl kerrie poeder
- peper en zout
- 4 grote paprika (kleur naar keus: geel, rood, oranje)
- 500gr tomatenblokjes (2 pakjes)
- 1 el tomatenpuree
Een lekkere wijn erbij?
1. Meng de gehakt en de Italiaanse kruiden
2. Voeg het ei, kerriepoeder, zout en peper toe
3. Snij de bovenkant van de paprika
4. Maak de paprika van binnen schoon en verwijder de steel
5. Vul de paprika’s met het mengsel
6. Pak een pan waarin de paprika’s naast elkaar kunnen staan
7. Vul de pan met de tomatenblokjes en tomatenpuree
8. Plaats de gevulde paprika’s in de pan en schep een beetje van de saus over de paprika
9. Wacht tot de saus kookt, plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag
10. Laat het geheel 30 minuten koken en roer regelmatig de saus even om
Tip: Lekker in combinatie met rijst of pasta
0 Reacties